Beste,

De uitdrukking 'Gemeenten Gods' wordt in het Nieuwe Testament gebruikt om wedergeboren christenen te beschrijven die in een  bijzondere stad (bvb Corinthe : 1 Cor.1:2) samengevoegd waren. De eerste van zo'n plaatselijke gemeenten is te Jeruzalem op de eerste pinksterdag opgericht, toen, volgens Hand.2v41,42, zij 'die zijn woord aanvaardden, lieten zich dopen en... werden... toegevoegd' aan hen die reeds vergaderd waren.

Daarna bleven zij 'volharden bij het onderwijs der apostelen en de gemeenschap, het breken van het brood en de gebeden.'

Het is onze bevatting van de Bijbel dat degenen die samengevoegd zijn in gelijke gemeenten Gods vandaag zouden het breken van het brood alleen delen met anderen die op dezelfde manier samenkomen.

Wij verwelkommen bezoekers om onze diensten bij te wonen maar het spijt ons dat bezoekers niet in het breken van het brood mogen deelnemen.

Het is onze hoop en gebed dat ware mede-gelovigen zullen dit schriftelijke patroon erkennen, en wij zouden verdere discussies uitnodigen met degenen die toegevoegd of gedoopt en toegevoegd aan de Gemeenten Gods willen worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

diensten

 

geloofspunten

 

terug naar ons Home Page